Raquel Corripio Collado
Malalties Minoritàries
h-index
13Currículum vitae
La memòria que es presenta comprèn des de l´inici de la Llicenciatura en Medicina i Cirurgia, l´any 1990 fins a l´actualitat. Són 34 anys de dedicació a la formació mèdica, a l’assistència, a la docència i a la investigació de manera ininterrompuda en Centres Universitaris.
Vaig estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona i vaig rebre Menció Especial a la convocatòria del Ministerio de Educación y Cultura de Premios Nacionales de Terminación de Estudios Universitarios del curs 1995-96 (Matrícules d'Honor 19, Excel·lents 10, Notables 2). Seguidament vaig optar per la convocatòria MIR (any 1997, número d'ordre 65) i vaig poder escollir l’especialitat de Pediatria i les seves àrees específiques a l’ Hospital Vall d’Hebron, UAB, (1997-2001). El darrer any de residència vaig dedicar els 8 mesos de rotacions optatives a profunditzar en l’àrea d’endocrinologia pediàtrica al costat de mestres com el Dr Miquel Gussinyé, el que em va impulsar a realitzar posteriorment el Màster en Endocrinologia i Nutrició Pediàtriques per la UAB (2001-2003).
Inicialment com a becària clínica em va permetre realitzar la tesi doctoral “Nens obesos prepuberals: efecte d'una intervenció dietètica i en l'estil de vida sobre les lipocalinas i el brain derived neuotrophic factor. Estudi longitudinal de dos anys de durada”, i l'obtenció del títol de Doctora en Medicina al febrer de 2010 per la UAB, excel·lent cum laude. La formació en estadística pel professor Domènech de la UAB i la participació en estudis multicèntrics, internacionals m'han permès culminar la meva formació en recerca i, obrir una línia pròpia entorn a l’endocrinologia pediàtrica.
L'activitat investigadora s'ha fet públic en revistes: (Orcid ID: orcid.org/0000-0003-3344-8269)
Actualment, sóc IP de diversos estudis multicèntrics relacionats amb l'hormona de creixement i Síndrome de Prader-Willi. Tanmateix sóc col.laboradora en 2 beques ISCIII relacionades amb els disruptors hormonals i amb la connectivitat cerebral en la SPW per a estudiar àrees relacionades amb la gana, respectivament.
L’etapa d’investigació postdoctoral va incloure una estada al Children’s Hospital of Philadelphia l’any 2018 que em va permetre consolidar la meva formació en investigació en el camp de l’endocrinologia pediàtrica.
He rebut 12 premis de la Fundació Parc Taulí i de la SEEP entre d’altres per a projectes de recerca.
Sóc revisora de diverses revistes científiques.
Des de l’obtenció del títol de Pediatra al 2001 i fins a l’actualitat, a part de la tasca assistencial (que és molt intensa en aquest hospital), i de la conciliació amb la vida familiar (vaig ser mare dos cops, una nena l’any 2004 i un nen l’any 2007), he continuat la tasca d’Investigació, liderant un grup de recerca propi , (Grup A5G2 Trastorns del Creixement i del Desenvolupament), dins de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) . Des de 2020 sóc, a més, coordinadora del Àrea de Minoritàries d’aquest Institut. Aquesta àrea consta de 3 grups d’investigació, entre els quals està ubicat el que lidero. La meva tasca com a coordinadora ha sigut fomentar la interacció entre els grups de recerca de la mateixa àrea, i entre les diferents àrees de l’Institut, i alhora buscar nous col.laboradors de prestigi en altres institucions per tal de fer una investigació multicèntrica, multidisciplinar i translacional.
Fruit d´aquesta línia he dirigit com a directora única 1 tesi doctoral i 4 més estan pendents de defensa (2 en codirecció).
Tot i que la línia d’obesitat i SPW, és la que considero més important, la de pubertat i diabetis van donant els seus fruits al llarg dels anys.
També participo en assaigs clínics com a col·laboradora i com a IP en temàtica relacionada amb diabetis, dislipèmia i SPW.
Quan a l’activitat Assistencial : després de la residència, he estat adjunta de la Unitat d'Endocrinologia Pediàtrica a l'Hospital de Sabadell des de 2001 fins a l'actualitat, de la que sóc coordinadora des de l’any 2011. El nombre de professionals del servei de Pediatria del Parc Taulí s’ha doblat en els últims 20 anys i el nombre de residents que es formen a Pediatria ha passat de 1 a 5 actualment. He fet guàrdies al servei de Pediatria (UCI i UCI Neonatal els primers 7 anys i a Urgències de Pediatria durant 22 anys, fins l’any 2022).
Activitat Docent . Sóc tutora de residents des de maig de 2008. He redactat nombrosos capítols de llibres i editat un de diabetis infantil i un d’actualització en endocrinologia pediàtrica. Sóc professora associada del Departament de Pediatria de UAB des de 2010 i Titular des de 2024.
Métricas
Producción Científica
Se muestra en este gráfico el desglose por producto de la producción científica del investigador.
Evolución de publicaciones por Cuartiles
Se muestra en este gráfico la evolución de las publicaciones del investigador en los últimos años, donde se indica el porcentaje de estas publicaciones en cada uno de los cuartiles de factor de impacto por anualidad.
Factor de Impacto y Citas Totales
Se muestra en este gráfico la evolución del factor de impacto y las citas totales recibidas por las publicaciones del investigador en los últimos años, con el desglose por anualidad.
Campos de estudio
Colaboraciones internacionales
Se muestra en este mapa el detalle de todas las instituciones con las que se ha colaborado el investigador en el ámbito de los productos de investigación. Se informa de la relación de instituciones por cada país.